post

 Felújítási munkálatoktól, a mosogató csaptelep kicseréléséig

Miután a testvéremmel felnőttünk és kirepültünk a családi fészekből, a szüleim úgy gondolták, hogy  nem csupán egy új korszak kezdődik, mind az életükben, mind a házasságukban, hanem éppen ideje az egész házat felújítani, szinte teljesen átalakítani, új élettel és stílussal megtölteni. Úgy döntöttek jelenleg bőven állnak olyan anyagi helyzetben, hogy a teljes házat, a bútoroktól kezdve a mosogató csaptelepig kicseréljék. Hiszen erre spóroltak már évek óta, hogy amikor a gyerekeket útjuknak eresztik a nagy világba, végre ők is foglalkozhassanak magukkal és átalakíthassák a gyerekszobát vendégszobává, vehessenek biliárd asztalt és kialakíthassanak egy otthoni edzőtermet. Így fiatalos lendülettel és óriási lelkesedéssel neki vágtak a felújítási munkálatoknak. Szinte azonnal szembesülniük kellett azzal, hogy az elsődleges területnek a konyhának kell lennie, érthető módon hiszen az volt a mindenkori közös családi terület, ahol a nap nagy százalékában mindig tartózkodott valaki, aki vagy éppen főzött, vagy mosogatót, vagy éppenséggel étkezett. Ezáltal ez lett a legleharcoltabb terület is az egész házban. Így kétség sem fért ahhoz, hogy ennek a felújításának vágnak neki először.

 A konyha felújítása, avagy a mosogató csaptelep elhasználódása

 Amikor neki álltak a konyha felújításának azonnal rá kellett jönniük, hogy itt szinte mindent, még anno a mi megszületésünk előtt vásároltak meg. A hűtő már nem hűt olyan jól, a konyha polcok kissé kopottak és idejét múltak, az étkező asztal és az azt körülvevő székek sem az igaziak már. A mosogató csaptelep működéséről nem is beszélve. Már vagy 5 éve húzzák azt, hogy végre kicseréljék a jelenlegit de valahogyan végül sosem maradt rá idő. Mindig csak toltuk – toltuk, hogy majd jövő hónapban, majd azután, míg végül olyan kritikussá vált az állapota, hogy szinte teljességgel használhatatlanná vált. Így végül annak a kicserélése került a legelső helyre. Ezért úgy gondoltam besegítek édesanyámnak és segítek neki utána nézni az adott mosogató csaptelepek választékának, árának, használatának és beszerelésének. Végig bújtam rengeteg online katalógust, míg végül rá találtam a Ventil termékeire, melyek azonnal felkeltették a figyelmemet. A cég online felületén rengeteg mosogató csapteleppel találkozhatunk, rendkívül kedvező áron.  Annak érdekében, akinek esetleg szintén aktuálissá válna a mosogató csaptelepek keresése, belinkelem az adott oldalt, így ő is kedvére böngészhet, ha úgy kívánja https://www.ventil.hu/mosogato-csaptelep/12216.1.chtml. Személy szerint én csak ajánlani tudom az oldalt, mivel nekem nagyon sok segítséget nyújtott a megfelelő eszköz kiválasztásához.

 Segítség a megfelelő mosogató csaptelep kiválasztáshoz

 Miután kissé utána kutattam az interneten, hogy milyen fajtájú megoldás lenne a legideálisabb két közkedvelt alternatívát találtam.

  • Egykaros úgynevezett keverőfejes mosogató csaptelep

Ez lényegében mindössze annyit jelent, hogy a hőmérsékletet és a víz erősségét egy specifikus keverő kar segítségével lehet beállítani. Éppen ezért egyszerű és gyors kezelése miatt, sokkal gyorsabban lehet beállítani a víz hőmérsékletét, ezáltal pedig pénzt és energiát spórolhatunk meg. Így nem csupán spórolunk a víz használatán, de sokkal környezet tudatosabbak is tudunk lenni.

  • Kétkaros tekerő gombos csaptelep

A másik alternatíva is rendkívül népszerű. Bár én személy szerint az előbbire tenném le a voksom. Ebben az esetben külön karral lehet állítani a meleg illetve hideg vizet, a szabályozók eddig külön- külön a csak két oldalán helyezkednek el. Ezeket jellemzően kerámia betétes megoldással kivitelezik de előfordul olyan márka is ahol a klasszikus mechanikus tekerőre tértek vissza.

Fontos tudni még, hogy az adott csaptelepek konkrétan a központi hálózatból érkező hideg illetve meleg víz keverését végzik el, ezért nevezzük őket más néven keverő csapnak. Maguk a mosogató csaptelepek pedig leginkább sárgarézből készülnek, nikkel-króm bevonattal. De természetesen fontos figyelembe venni azt, hova kívánjuk helyezni a megvásárolt terméket, hiszen ettől függően kell kiválasztanunk a megfelelő funkcionalitással és kialakítással rendelkezőt.

A megfelelő mosogató csaptelep megvásárlása

 Szüleim választása végül egy klasszikus ezüst színű , magasított kialakítású kétkaros tekerő gombos csaptelepre esett. Számukra nagyon fontos volt a magasított megoldás, hiszen mivel ők nem használnak mosogató gépet, fontos nekik, hogy kényelmesen hozzáférjenek az adott Ventil csaphoz. Úgy gondolom végső soron nagyon szép és jó minőségű eszközre esett a választásuk és így hogy már az első lépés megvan a ház felújításához még nagyobb lelkesedéssel vágnak bele a további munkafolyamatok menetébe. Apró kis lépés a többihez képest, de örömet okoz, hogy végre kész van és együtt sikerült ezt is megbeszélniük, megoldaniuk. Nagy lelkesen mutogatta édesanyám a dobozt, ami, valljuk be, még nem sokat láttat a kész termékből, de a sikerélménye tagadhatatlanul átjött. Szóval jól sült el végül minden és a lényeg, hogy ők látják, milyen is lesz a végeredmény.