post

A szóródó anyagok beszerzése és fuvarozása kiterjedt beszállítói hálózatot kíván meg, hogy mindig a legjobb minőségű szemes alapanyagok kerüljenek fel a teherautókra. Innen már csak a szállítói profizmus kell hozzá, hogy az a lehető legrövidebb idő alatt, zökkenőmentesen eljuthasson a tervezett felhasználás céljához. A fuvar-oda.hu vezetése több, mint három évtizedes fuvarozói és anyagbeszerzői tapasztalatával a legjobbak között van. Ez érthető, hiszen a szóban forgó kavicsos, vagy szemcsés anyagokat egyenesen a bányákból hozzák, ahol azok a kitermelésüket követően átesnek a minőségüket szavatoló és ellenőrző daraboló, zúzó, finomító és szortírozó eljárásokon. Ezek után mintát véve az adott termékcsoportból már egy közel megegyező átlagos szemcseméretű, homogén eloszlású produktum áll előttünk, mely kész a felhasználásra, bizonyos esetekben pedig a további feldolgozásra.

Rendeljen a fuvar-oda.hu oldalán!

Az említett oldalon található egy kalkulátor, amivel bárki könnyedén kiszámolhatja, hogy mennyibe kerülne az adott projekt. Csak annyit kell tudni, hogy „miből akar?”, „mennyit?”, és „hova kellene szállítani?”. Ezután a kis program kiköpi az eredményt. Bizonyos kerületekbe fuvardíjengedménnyel is számol, ami rendkívül kedvezményes díjajánlatot jelent bármely megrendelő számára, legyen az magánszemély, vagy vállalkozás. Budapesten és vonzáskörzetében így nagyon jó áron kaphat gyorsan kiváló minőséget!

fuvaroda

Feldolgozandó, keverendő szemcsés anyagok

Ezek tulajdonképpen kísérőanyagok, amelyek további termékek (pl.: beton, malter, …) alkotóiként szolgálnak, így önmagukban ritkán kerülnek végfelhasználásra, beépítésre. Többnyire vízzel és egyéb kötőanyagokkal keverve nyerik el végfelhasználásra kész funkciójukat, száradásuk és megkötésük után kellő szilárdsággal és keménységgel bírnak, így tökéletesen megfelelnek ipari tartóelemek, falazatok, gerendák, alapzatok, stb. fő alkotó, vagy éppen kötőanyagaként. Ebből a szempontból egyáltalán nem lényegtelen sem a szemcseméret, sem az anyag minősége, sem pedig a nedvességtartalma, hiszen ezek a jellemzők mind-mind befolyásolják a végtermék szilárdsági tulajdonságait. A weboldal még több információt kínál! 

 • homok (mint építőanyag):
  A finomszemcséstől egészen a durvaszemcsés mérettartományig választhat a megrendelő, melyet átlagos szemcseméretük alapján osztályoznak.
  • kis (1mm alatti) frakciójú mosott homok:
   Kellően finom, egyenletes eloszlás (diszperzitás) érhető el vele, ami alkalmassá teszi falazatok bepucolására, és vakolásra egyaránt, repedések keletkezése nélkül.
  • sárga (bánya)homok:
   Színét magasabb agyagtartalma kölcsönzi számára és egy alapvetően kötöttebb, nem finomszemcsés (mosott) homoktípus. Falazásokhoz előszeretettel alkalmazzák, illetve útlapok készítéséhez.
 • sóder:
  Keverék, ami apró kövekből, kavicsokból és homokból áll, természetes formájában tulajdonképpen hordalék, s mint olyan ideálisan a beton fő alapanyaga hosszú évtizedek óta. Szemcseméretük szerint osztályozzák (0-24mm-ig)
  • kis (4mm alatti átlagos szecseméret) frakciójú, duplán rostált:
   Durvább anyagminőségű nagyoló vakolásokhoz és térkövezés ágyazatának anyaga.
  • töltősóder:

Nagyobb, nem homogén szemcsefrakciójú sóderkeverék, melyet heterogén állaga miatt előszeretettel használnak épületek alapozására, továbbá utak és járdák feltöltésére.

 • készbeton:

Hagyományosan víz, sóder és kötőanyag (cement) megfelelő arányú keveréke, tehát mesterségesen előállított építőanyag. Jellemzője, hogy ideálisan gyorsan köt megfelelő szilárdságúra, következésképpen friss állapotában csak rövid ideig formázható könnyen, öntéssel.