post

Halloweeni party

Be kell vallanom, nem voltam igazán éllovasa a Halloweeni buliknak. Valamennyire ez is egy olyan őrület, mint Mikulást telepíteni egy bevásárlóközpontba, hogy az ölébe ültessem a gyerekemet, afféle anglicizmus, ami valamiért mégis gyökeret kezd verni nálunk. A tökfaragás legalábbis felkapott lett, illetve a díszítés, akármerre megyek ilyenkor, minden faluban látni egy egy ilyen témában felcicomázott házat. Gyerekeknek se kell sok, hogy beöltözzenek, abból káruk nem származik, hogy farsangkor is megteszik. Én pedig elkerültem egy nemzetközi vállalathoz, és ahogy minden jó multi esetén, itt is rendeznek Halloweeni összejövetelt. Az ellen aztán pláne nem tiltakozik senki, mert addig se kell, ugye dolgozni. 😉 Úgyhogy a tavalyi után végre megbarátkoztam én is ezzel a szokással, a külföldi kollegák kifejezetten élvezték és meghozták az én kedvem is. Én pedig, ha már egyszer beadtam a derekam, nem vettem félvállról a dolgot.

A jelmez

Amúgy is nehéz megtalálni az ijesztő, de szexis közti átmenetet, na ezt egy irodai partynál még inkább. Azért hasig hasított kivágással nem mehetek.. De egy kis csipke azért semmi ellenkezésre nem adhat okot. Nagyon nem akartam túlbonyolítani a témaválasztást, úgyis mindenki boszorkány, zombi vagy vámpír, úgyhogy én majd leszek vámpír. Nem akartam jelmezboltban kikötni, mert egyrészt drága, másrészt meg az olyan snassz, hogy a kreativitásodat pénzzel pótolod. Szereztem köpenyt egy barátnőmtől – mert kölcsönvenni a kölcsönzéssel ellentétben nem snassz. Aztán vettem egy boszikalapot. Elmentem a körmösömhöz, hogy fekete, karmos körmöket szeretnék, teljesen lázba jött és olyat rittyentett nekem, hogy a buli után még két hétig hordtam. Átmenetben kezdett bordósodni a vége, mintha vérbe mártottam volna, nagyon ott volt. Sajnos, kénytelen voltam egy szexi magas sarkú csizmát is venni – mindegy, milyen ürügy, csak vásárolhassak – aztán berobbantam egy ékszerüzletbe is, és találtam egy nagyon gót nyakörvet is, ami passzolt egy otthoni fülbevalómhoz. A ruhámat már kezdettől fogva tudtam, mélyen dekoltált, de ráveszek egy csipke felsőt és tökéletes az álca: ha lelépett a főnökség, lekaphatom és kezdődhet az igazi ereszd el a hajam. A hajamra több ötletem is volt, teljesen belezúgtam a youtube kontyvideóiba, és biztos voltam benne, hogy beszínezem arra az estére. Egyre biztosabb voltam abban is, hogy igazi átváltozásom nem lesz teljes, ha nem szerzek be színes kontaktlencsét.

eOptika szemvizsgálat

Bevallom, én ezt egyszerűbbnek képzeltem, mint amilyen valójában. Én már rendeltem online kontaktlencsét, a monitorszemüvegem is eOptika szemüveg, úgyhogy volt már kezdettől egy jó forrásom, nem kellett keresgélnem. Még korábban felfedeztem, hogy van az oldalon olyan kategória, hogy eOptika színes kontaktlencse, de azt nem gondoltam, hogy ez teljesen más, mint a hagyományos kontaktlencse rendelés. Először is be kell menni egy szemvizsgálatra, mert mindenfélét le kell mérjenek a szemeden, hogy a lencse és főként az azon lévő színezés tökéletesen fedje majd a szememet. Ha kicsi, akkor szorítani fog és begyulladhat, meg nehéz lenne levenni, ha túl nagy, akkor meg leugrik folyton, ha hirtelen ide oda kapom a tekintetem, vagy ha pislogok. Szerencsére engem, mint rendszeres lencsehasználót betanítani már nem kellett, ellenben ki kellett fizetnem azt is, hogy a színes kontaktlencsém dioptriás lesz. Hát így jártam. Ezt mondjuk sejtettem, de annyira szerettem volna már kipróbálni. Igazából egyre jobban lovalltam bele magam a dologba. Helyben fel is próbálhattam egy egy lencsét, mondta a szemésznő, hogy kicsit sötét a szemem színe, nem biztos, hogy mindegyik lencse színezése el tudja fedni. Menjünk biztosra, elég sokat fogok érte fizetni, nem mindegy az eredmény, próbáljam fel. Nagyon vacilláltam a viola és a bordó között, de végül győzött a bordó – ha már a körmöm ilyen árnyalatban készült el. Nagyon állatul néztem ki, képtelenség ilyenkor nem vigyorogva állni az eOptika üzlet látásvizsgálatán – bár asszem ezen a szemésznő nem volt meglepve, valószínűleg mindenki így reagál az első színes lencsére. Szóval a szemvizsgálat után rendelheti be az ember a színes lencséket, egészen más értékekkel, mint a szemüvegemen.

A rendelés

Kicsit aggódtam, hogy időben meg fog-e érkezni a lencse. Nem számítottam a vizsgálatra, ezért, mire el is mentem, már csak négy nap volt a buliig. A munkahelyemre kértem a kiszállítást, hogy biztosan át tudjam venni. Nem volt azonban semmi fennakadás, két nap múlva meg is jött a csomag – azonnal megindult a kíváncsiskodás, hogy ez meg mi, wow, ilyen lesz a szemed, de állat! Ott hevert mellette egy eOptika kupon is, amit majd egy eOptika napszemüveg formájában fogok asszem tavasszal hasznosítani. De én úgy készültem a buli napján, mint valami kisgyerek. Lakótársam is teljesen be volt sózva, segített megcsinálni a hajamat, végül egy laza kontynál maradtam, hogyha beindul a buli, majd le tudjam engedni. Imádtam. A hatást is, ahogy beléptem a bérelt szórakozóhelyre. Nem tudom, hogy ennyire azonosultam-e a vámpír jelmezemmel, vagy valóban ilyen kisugárzásom volt, de aznap este úgy éreztem, hogy mindenki csak velem flörtöl. Tán szerénytelenség, de minden ízében kiélveztem.