post

Learninghungarian.hu

Angol és amerikai gyerekek számára nyitottunk egy óvodát és általános iskolát Buda előkelő negyedében. Nem kellett sok közvéleménykutatást végeznünk ahhoz, hogy szinte biztosak lehessünk abban, hogy sikerre lesz ítélve ez a vállalkozásunk, amelynek több oka is van. Egyrészt a magyar oktatás az a learninghungarian.hu alapján történik, amely szócentrikusságra épít és háttérbe helyezi a hagyományos iskolák nyelvtan központúságát. Másrészt mindezt teszi teljesen játékosan, úgy, hogy a gyerekek észre sem veszik, hogy mennyit haladnak és fejlődnek a tanulás közben.

Learninghungarian.hu ovisoknak

Amikor belefogtunk ebbe az óvoda nyitásába előtte felkerestük a learninghungarian.hu módszer kitalálóját és fejlesztőjét, akivel hosszasan, több alkalommal is beszélgettünk, és próbáltunk rájönni a titkára. Kértük, hogy nekünk, akik beszélünk magyarul, mutassa be legyen kedves, hogyan is működik a módszer. Hiszen itt olyan diplomaták és hatalmas cégek vezetőinek a gyerekei fognak hozzánk járni, ahol a hibahatár gyakorlatilag 0% lehet!

Learninghungarian.hu profitól

Rengeteget lehetett olvasni és hallani korábban Éváról, aki hosszas sztorizásba kezdett, hogyan és miként találta ki évekkel ezelőtt ezt a learninghungarian.hu tanulási rendszert. Elmesélte, hogy amikor külföldi barátai megkérdezték tőle, hogy ha már az angolt annyira fantasztikusan tökéletesen tudja oktatni, nem lehetne-e esetleg, hogy a magyar nyelvre is kitaláljon valami újat, amivel megkönnyíteni mindenki életét, már természetesen azokét, akik magyarul akarnak tanulni.

A találkozót követően megbeszéltük a társammal, hogy szerintünk azok alapján, amit hallottunk és megismerve a tanárt, szinte biztos, hogy nem fogunk a learninghungarian.hu ovisoknak kifejlesztett verziójával kudarcot vallani. Sőt mi több, szerintünk hatalmas sikert is fogunk aratni. Olyannyira, hogy amikor elindult az első évfolyamunk, akkor a szülők pár hónap után afelől kezdtek el érdeklődni, hogy elérhető-e ez a képzés felnőttek számára is, mert a gyerekeiktől csak azt hallják, hogy mennyire imádnak magyarul tanulni és saját szemükkel, fülükkel látják a fejlődést, ami korábban azt mesélték nagyon sokan, hogy abszolúte nem volt jellemző.

Úgy gondoljuk, hogy nagyon nagy szerencsénk volt azzal, hogy a learninghungarian.hu kitalálójával összehozott minket a sors és velünk együtt gyakorlatilag a privát megbízásai is megduplázódtak. Csak általunk! Úgyhogy Éva, a tanárnő azzal az ajánlattal állt elő nekünk, hogy hajlandó azt a havi díját, amit felénk minden hónapban kiszámláz, 30%-kal csökkenteni, és ezáltal a működésünket is segíteni. Ezt ugyebár nem kell senkinek sem ecsetelnünk, hogy mekkora segítség a learninghungarian.hu módszerrel tanítók számára.

A gyerekektől és a szüleiktől folyamatos visszacsatolásokat kértünk, annak érdekében, hogy ezeket is felhasználhassuk a referenciák során, továbbá meggyőződésünk volt, hogy ezt a technikát felhasználva több újabb óvodában és akár iskolában is be lehet majd mutatni ezt a magyar tanulási rendszert.

learning hungarian módszer

Mivel a gyerekek járnak más közösségekbe is, sportolni, rajzolni, játszani és a felnőttek ilyenkor ugyanúgy beszélgetésbe elegyednek, könnyedén jó híre ment az óvodánknak. Azzal már kezdetben tisztában voltunk, hogy pusztán óvodát nyitni még nem szakosodás, és valami extrát kell nyújtsunk, pláne, ha angol nyelvű családoknak szeretnénk a gyerekeire vigyázni. Ezt a célt a learninghungarian módszer tökéletesen szolgálja.

Mivel a gyerekek néha próbálgatnak a szüleikkel magyarul beszélni, kitaláltuk, hogy másik, a közelben működő, angol nyelvű ovival szervezünk közös játszóprogramokat. Ezen a gyerekek csak nyerhetnek, hiszen vagy az egyik, vagy a másik muszáj a neki idegen nyelven megszólaljon. Ez a program szintén nagyon sikeres és népszerű és ezt is a learninghungarian alapötlete révén értük el!